in

US CITIZENSHIP TEST

1.What does the constitution do?

Ans: Sets up the government.

2.When the constitution written?

Ans: 1787

3.What happened at the constitutional convention?

Ans: The constitution was written.

4.Under our constitution, some powers belong to the states. What is one-power of the states?

Ans: Provide schooling and education.

5.The idea of self-government is in the first three words of the Constitution. What are these words?

Ans: We the people.

6.The federalist papers supported the passage of the U.S> Constitution. Name one of the writers.

Ans: (John) Jay

7.What is an amendment?

Ans: A change.

8.What do we call the first ten amendments to the Constitution?

Ans: The bill of rights.

9.How many amendments does the constitution have?

Ans: Twenty-seven (27)

10.What is one right or freedom from the first Amendments?

Ans: Speech

11.Under our constitution, some powers belong to the federal government. What is one power of the federal government?

Ans: To print money

12.What is the supreme law of the land?

Ans:  The constitution.

The Three Branches of Government

13.Name one branch or part of the government.

Ans: Congress.

14.What stops one-branch of government from becoming too powerful?

Ans:  Cheeks and balances.

15.Who makes federal laws?

Ans: Congress

16.What are the two parts of the U.S. Congress?

Ans: The Senate and House

17.What is the name of the speaker of the House of Representatives now?

Ans: Nancy Pelosi

18.Name your U.S. Representative.

Ans: (answer will vary)

19.We elect a U.S. Representative for how many years?

Ans: Two

20.The House of Representatives has how many voting members?

Ans: Four hundred thirty-five (435)

21.Why do some states have more Representatives than other states?

Ans: Because of the state’s population

22.How many U.S. Senators are there?

Ans: One hundred (100)

23.Who does a U.S. Senator represent?

Ans: All people of the state.

24.We elect a U.S. Senator for how many years?

Ans: Six (6)

25.Who is one of your state’s U.S. Senator now?

Ans: (Answer will vary)

U.S. Geography

26.Where is the statue of Liberty?

Ans: New York.

27.What ocean is on the west-Coast of the United States?

Ans: The Pacific (Ocean)

28.What is the capital of the United States?

Ans: Washington, D.C.

29.Name one state that borders to maxico.

Ans: California.

30.What territory did the United States buy from France in 1803?

Ans: Louisiana.

31.What ocean is on the East Coast of the United States?

Ans: Atlantic (ocean)

32.Name one state that border’s  Canada.

Ans: New York.

33.Name one U.S. territory.

Ans: Puerto Rico

34.Name one of the two longest rivers in the United States.

Ans: Missouri (River)

35.What is the capital of your state?

(Answers will vary)

U.S. Wars

36.What group of people was taken to America and sold as slaves?

Ans: Africans

37.Name one problem that led to the Civil War.

Ans: Slavery

38.Name the U.S. war between the North and the South.

Ans: The Civil war

39.Name one war fought by the United States in the 1800s.

Ans: The Civil war

40.What did the Emancipation Proclamation do?

Ans: Freed the slaves

41.What was one important thing that Abraham Lincoln did?

Ans: Freed the slaves

42.Who was president during World War One?

(Woodrow) Wilson.

43.During the cold war, what was the main concern of the United States?

Ans: Communism

44.Name one war fought by the United States in the 1900s.

Ans: World War II.

45.Before he was president, Eisenhower was a general. What war was he is?

Ans: World War II.

46.Who did the United Sates fight in World War II?

Ans: Japan, Germany, and Italy.

47.Who was President during the Great Depression and World War II?

(Franklin) Roosevelt.

48.What major event happened on September 11, 2001, in the United States?

Ans:  Terrorists attacks the United States.

U.S. Flag:

49.Why does the flag have 50 stars?

Ans: Because there are 50 states.

50.Why does the flag have 13 stripes?

Ans: Because there were 13 original colonies.

51.What do we show loyalty to when we say the pledge of Allegiance?

Ans: The United States.

52.What is the name of the national anthem?

Ans: The Star-Spangled Banner.

53.Name two national U.S. holidays.

Ans: New Year’s Day and President’s Day.

Judicial Branch:

54.What does the judicial branch do?

Ans: Reviews laws.

55.What is the ‘’rule of law”?

Ans: Everyone must follow the law.

56.What is one promise you make when you become a United States citizen?

Ans: Obey the laws of the United States.

57.What is the highest court in the United States?

Ans: The Supreme-court.

58.How many justices are on the Supreme Court?

Ans: Nine (9)

59.Who is the Chief Justice of the United States now?

Ans: John Roberts

60.Who is the Governor of your state now?

Ans: (Answers will vary)

Colonial Period

61.What is one reason colonists came to America?

Ans: Freedom

62.Who is the father of our country?

Ans: (George) Washington.

63.There are 13 original states. Name three.

Ans: 1. New Hampshire 2.New York 3.New jersey.

64.Who lived in America before the Europeans arrived?

Ans: American Indians.

65.Why did the colonists fight the British?

Ans: Because of high taxes.

66.Who was the first president?

(George) Washington

67.Name one American Indian tribe in the United States.

Ans: 2.Crow

Independence:

68.What did the Declaration of Independence do?

Ans:  3.Said that the United States is free.

69.When was the Declaration of Independence adopted?

Ans:  4.July 4, 1776.

70.What are two rights in the Declaration of Independence?

Ans:  5.Life and Liberty

71.Who wrote the Declaration of Independence?

Ans:  (Thomas) Jefferson.

72.What is one thing Benjamin Franklin in famous for?

Ans:  6.U.S. diplomat.

73.When do we celebrate Independence Day?

Ans:  7.July 4.

Rights and Responsibilities:

74.Name one right only for United States citizens.

Ans:  8.Vote in a federal election.

75.What is one responsibility that is only United States citizens?

Ans:  9.Vote in a federal election.

76.What are two rights of everyone living in the United States?

Ans:  Freedom of speech 2.Freedom of religion.

77.What is freedom of religion?

Ans: You can practice any religion, or not practice a religion.

78.What are two ways that Americans can participate in their democracy?

Ans: Vote and join a political party.

79.How old do citizens have to be vote for president?

Ans: Eighteen (18)

80.There are four amendments to the Constitution about who can vote. Describe one of them.

Ans: Citizens eighteen (18) and older (can vote)

81.When is the last day you can send in federal income tax forms?

Ans: April 15.

82.What did Martin Luther King, Jr. do?

Ans: Fought for civil rights.

83.What movement tried to end racial discrimination?

Ans: Civil rights.

84.What did susan B. Anthony do?

Ans: Fought for civil rights.

85.When must all men register for the selective Service?

Ans: At age eighteen (18).

86.What is the economic system in the United States?

Ans:  Capitalist economy.

Executive Branch:

87.Who is in charge of the executive branch?

Ans: The president.

88.In what month do we vote for president?

Ans: November.

89.We elect a president for how many years?

Ans: Four (4).

90.What are two Cabinet-level positions?

Secretary of Defense and Secretary of Education.

91.What does the president’s Cabinet do?

Ans: Advise the president.

92.What is the name of the name of the president of the United States now?

Ans: Donald J. Trump

93.If the president can no longer serve, who becomes President?

Ans: The vice president.

94.What are the two major political parties in the United States?

Democratic and Republican.

95.What is the political party of the President now?

Ans: Republican (party)

96.Who sings bills to become laws?

Ans: The president.

97.Who vetoes bills?

Ans: The president.

98.Who is the Commander in Chief of the military?

Ans: The president.

99.What is the name of the vice president now?

Ans: Michael R. Pence.

100.If both president and the vice president can no longer serve, who becomes president?

Ans: The speaker of the House.

Add your submission

Image Video Audio Embed

This field is required

Drop Images Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Get image from URL

Maximum upload file size: 706 MB.

Processing...

This field is required

Drop Video Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Supported services:

Maximum upload file size: 900 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

or

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Supported services:

Maximum upload file size: 100 MB.

Processing...

This field is required

e.g.: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Supported services:

Processing...

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

What do you think?

Written by Azaher Ali Rajib

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

বিদেশে আমেরিকান চেনার ২০ উপায়।

যেভাবে চেনা যাবে বাঙালীদের।